hoe is real madrid de beste club in europa geworden

Hoe is Real Madrid de beste club in Europa geworden?

Hoewel het succes van Real Madrid niet bij iedereen aankwam als een verrassing is het als nog wel knap van hun dat het ze is gelukt om zo ver te komen. Er is natuurlijk maar 1 club die de Champions League kan winnen. In dit artikel ga ik jullie meer vertellen over het succes van Real Madrid en hoe ze hier zijn gekomen.

 

De Champions League winnen

Het is bijna niemand ontgaan dat Real Madrid zonder slag of stoot de Champions league heeft gewonnen. Het leek wel alsof ze hier totaal geen moeite hadden en andere clubs hun geen weerstand boden, zelfs toen ze tegen de beste clubs in de wereld moesten leek het hun gemakkelijk af te gaan. Ze speelden in de finale Juventus weg met 4 – 1. Dit is niet zomaar een score die je tegen iedere club krijgt. Juventus had al laten zien dat ze een sterke club waren door clubs zoals FC Barcelona te verslaan op het veld, maar toen ze bij Real Madrid kwamen hadden ze toch niet genoeg om deze geoliede machine te verslaan.

 

Het succes van Ronaldo

Volgens bijna iedereen was Ronaldo de beste speler op het veld. Hoewel hij natuurlijk niet in zijn eentje heeft gewonnen heeft hij wel het beste gespeeld van iedereen. Hij is natuurlijk niet voor niets alweer tot beste speler van het jaar gekroond. Ronaldo heeft ook dit jaar weer laten zien dat hij nog steeds de beste is en zelfs nog beter kan worden. Het Portugese wereldwonder heeft alles wat een aanvaller nodig heeft. Hij heeft schotkracht, precisie, is snel en weet hoe je iedere verdediger moet omspelen. Bijna iedere verdediging is doodsbang om te spelen tegen de aanval van Real Madrid.

 

Ze spelen in één van de beste competities

Real Madrid speelt natuurlijk ook in één van de beste competities van de wereld. De LaLiga zit vol met enorm sterke clubs zoals FC Barcelona en Atletico Madrid. Zelfs met al deze topploegen wist Real Madrid als nog succes te boeken. Ze gingen ook hier vandoor met de winst en lieten zien dat ze de beste club zijn in Spanje. Het is natuurlijk ook een goede training om tegen de beste clubs in Europa te spelen. Dit hielp hun ook een beetje om zich voor te bereiden op de andere clubs die ze later tegen kwamen in de Champions League.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *