wat zijn de beste voetbalcompetities in europa

Wat zijn de beste voetbalcompetities in Europa?

Er zijn veel verschillende voetbalcompetities binnen Europa en het is natuurlijk onmogelijk om deze allemaal helemaal te volgen. Het is het leukst om de beste clubs te zien spelen maar waar spelen deze clubs nou eigenlijk? In dit artikel ga ik je meer vertellen over de beste en spannendste voetbalcompetities in Europa.

 

LaLiga

Volgens de meeste mensen is de LaLiga de beste voetbalcompetitie van de wereld. Hier spelen veel topclubs zoals Real Madrid, FC Barcelona en Atletico Madrid. Afgelopen jaar heeft Real Madrid ook nog de Champions league gewonnen wat er nog meer op wijst dat dit de beste competitie is van de wereld. Veel van de beste spelers van de wereld spelen hier ook nog eens. Denk hierbij aan voetballers zoals Cristiano Ronaldo of Lionel Messi. De spanning tussen de topclubs is in deze competitie ook altijd erg hoog. Het is elk jaar opnieuw steeds weer spannend wie er met de winst vandoor gaat.

 

Bundesliga

De Duitse Bundesliga is niet alleen één van de beste competities binnen Europa, maar het is ook nog eens één van de spannendste. Het gaat hier nooit om 1 of 2 clubs die strijden om de winst maar altijd om veel meer. Ook al lijkt het soms alsof Bayern Munchen er gemakkelijk met de winst vandoor zou moeten gaan is dit ieder jaar een grotere uitdaging. Clubs zoals Borrusia Dortmund en Wolfsburg maken het Bayern Munchen ieder jaar steeds weer lastiger en lastiger om de winst te pakken.

 

 

 

 

Serie A

De Italiaanse Serie A heeft een paar van de beste clubs van de wereld. In deze competitie is wel één club die boven alle andere clubs uitsteekt en dit is natuurlijk niemand anders dat Juventus. In de afgelopen paar jaar is Juventus van een matige club naar één van de beste clubs in de wereld gegaan. Ze speelden zelfs zo goed dat ze door mochten naar de finale van de Champions League. De Serie A verbaast mensen ieder jaar weer met hoe goed hun spel is op het veld.

 

Eredivisie

Onze eigen Nederlands Eredivisie is dan misschien niet één van de beste competities in Europa, maar het is voor sommigen wel de leukste om naar te kijken. In de Eredivisie kan je veel eerder een band opbouwen met de clubs die hier spelen omdat deze natuurlijk dichter bij huis zijn. Het gaat hier niet alleen om voetbalclubs, maar het gaat hier om een groep hechte mensen met dezelfde interesses die ze via hun voetbalclub kunnen uiten ook al kent niemand elkaar. Als je maar voor dezelfde club bent.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *